Pressen skrev

Den skånska pressen skrev om den nya klubben...

OVANLIG SKÅNSK MILJÖ BLIR
LANDETS MODERNASTE GOLFBANA
Av Rolf Johnzon

Sveriges svåraste, egendomligaste, modernaste och naturskönaste golfbana håller på att projekteras mitt i Skåne. Mitt uppe på Romeleåsen i en kuperad, naturskön terräng ämnar en grupp golfbitna skåningar anlägga en 18-hålsbana. Dessutom skall där anläggas en countryclub med pub, klubbrestaurang, lekplatser för barn, övernattningsrum och swimmingpool.

Skånska Dagbladet 18/11 -68


- AV STIG BLADH -

"Jag, sedan 32 år, en stor golfentusiast, vill här göra min själs bekännelse: Jag har - med växlande framgång - spelat på otaliga golfbanor från Oslo i norr till Buenos Aires i söder, jag har njutit av
spanska och portugisiska såväl kontinentala som ultramarina banorna och tjusats av vars och ens särart.
Men rent intuitivt känner jag att här i Skåne håller på att växa fram en "course" av sällsynt skönhet. Arton fagert utlagda hål, ömsom kantade av pyttiga enebackar, smågölar och ekdungar öm- som vidunderligt utsträckta skogspartier med gläntor av milsvidd utsikt över dälder och höjder i mångtusenårig kulturbygd"

Skånska Dagbladet 23/7 -70


MAT I SVINSTALLAR

Men det gäller att spara. I Veberöd jobbar medlemmarna hårt för sin klubb. Där svinstallarna stod för ett år sedan hittar man nu en hemtrevlig klubblokal med servering och golfshop.
Allt har tvättats, skrubbats och målats av medlemmarna själva. Inredningen har man fått genom att gå på IKEA:s rea och till köket har medlemmarna och deras bekanta avstått från gamla kylskåp och t o m en frys.
- Vi tycker vi har fått det riktigt hemtrevligt, säger fru Birgitta Ramsgård som servar bakom bardisken. Golfspel tar tid och istället för att åka hem mellan två rundor serverar vi ett par enklare rätter, smörgåsar och sånt. Vi är några medlemmar som turas om att sköta köket.

Arbetet 8/7 -71


ÄR GOLFBANAN PÅ ROMELEÅSEN
VÄRLDENS VACKRATS BELÄGNA?

Nämn den golfbana var helst i världen, vars innehavare inte med all kraft understryker banans natursköna belägenhet. På nära håll Båstads uppe på Hallandsås, Falsterbos nedanför fyren och under fågelsträcken - men på ännu närmare håll Romeleåsens vid Kvarnbrodda mellan Dörröd och Östarp. Östarp är som bekant den gamla skånska kulturens egen hemvist.

Lundabygden maj -72