SM klubblag avgjordes i helgen

Herrlaget lyckades på Tegelberga GK!

Vårt herrlag spelade Lag-SM Division 2 på Tegelberga i helgen.
Inför tävlingen var den stora frågan skulle vi lyckas ta oss upp till division 1 igen?

Dale som spelande coach hade tagit ut följande lag som skulle spela, foursome, bästboll och singlar:
Albin Tiden, Gustaf Nilsson, Johan Eklöv, Peter "Peppe" Jönsson, Stefan Nilsson och Dale Harris. 

De två första ronderna på fredagen var det foursome som spelades och då hade Peppe och Stefan 74 (+3) och Dale och Albin 76 (+5). Det var mycket bra resultat i den hårda blåsten och det kändes stabilt.  
Men i division 2 räknas bara 1 foursome första dagen tyvärr så vår 75:a ströks. Där var betydligt högre resultat från andra klubbar men så är reglerna...
På EM spelades 2 bästbollar som vi inte riktigt fick till det i. Med resultaten 69 (-2)(Peppe och Johan) och 70 slag (Albin och Stefan) låg vi på en medioker 6:e plats inför lördagens avslutande spel.

Återigen inleddes dagen med 2 foursome och vi matchade Peppe med Stefan samt Dale med Johan. Mycket lyckat skulle det visa sig för med resultaten 73 och 75 lyckades vi klättra upp till en 3:e plats inför de avslutande singlarna. Spänningen var olidlig och vi var mycket taggade. Våra singlar spelades av Dale, Peppe, Stefan och Albin. Vinden hade tilltagit och det var tuffa förhållanden. (Se flaggan på bilden nedan)

Först i mål var Dale med en härlig 70 runda (-1). Det skall tilläggas att han var +3 efter 2 hål så han kämpade rejält och gick -4 de sista 9 hålen! Stort tack till Johan som var caddie till Dale. Peppe sköt en stabil 74 (+3)och radade upp sin par och var mycket stabil som vanligt. Stefan som också hade en tuff start med +2 efter 3 hål fick kämpa rejält och tack vare Gustav som caddie lyckades de vända skutan till en fin 72 rond (+1). Sist ut var vår Albin som kämpade och spelade härlig golf och som sin vana trogen var han också stabil och sköt med en mycket fin 69 rond (-2). Här räknades även en singel bort så vår högsta singel var en 74 som vi tog bort.
Skulle detta räcka? Söderslätt var de som ledde stort före Sjöbo och oss.

När vi kom in i klubbhuset kunde vi konstatera att vi hade tagit in allt på Söderslätt och ledde tills Sjöbo kom in med sina resultat. Sjöbo vann med 4 slag och vi gratulerar dem till vinsten! Vi blev tvåa med hela 9 slags marginal till trean Söderslätt. Vinnarna och tvåan går upp så att vi spelar i Division 1 nästa år!

Stort tack alla spelare och Coach Dale för en härlig helg tillsammans, nu skall vi satsa vidare! 
#visatsarframåt

 

Slutresultatet SM Klubblag Div 2
 

 

Kommentarer